In 4 stappen besparen op de woonhuisverzekering

18 jaar, wat nu?
August 2, 2018
Show all

Een van de belangrijkste verzekering naast uw zorgverzekering is waarschijnlijk uw woonhuisverzekering. Wie ooit te maken heeft gehad met bijvoorbeeld een brand in huis, weet hoe noodzakelijk het is om een goede woonhuisverzekering af te sluiten.

De kosten van uw woonhuisverzekering zijn afhankelijk van uw wensen en eisen, maar net als bij iedere verzekering is besparen op het woonverzekering pakket altijd mogelijk.

 

  1. Sluit uw inboedel en woonhuisverzekering af bij dezelfde verzekeraar

Wanneer u uw inboedel verzekering combineert met uw woonhuisverzekering is de kans groot dat u hiervoor een extra korting ontvangt van uw verzekeraar. Naast deze extra korting heeft het combineren van deze verzekeringen nog een voordeel, het voorkomt namelijk het risico dat u dubbel verzekerd bent omdat er geen overlap ontstaat tussen uw verzekeringen.

 

Tip: Bij schade, diefstal of brand wordt de gehele schade afgehandeld door één verzekeraar.

Dit kan u in tijden van nood een hoop stress besparen, bijvoorbeeld omdat u niet geconfronteerd wordt met de taak om te onderzoeken welke kosten door welke verzekeraar gedekt word.

 

  1. Een keurmerk staat vaak garant voor korting op uw woonhuisverzekering.

Draagt uw woning het Politie Veilig wonen of ander keurmerk? Dan is de kans groot dat uw verzekeraar u hier voor beloond doormiddel van een korting op uw verzekering.

Ook wanneer u tijdens de looptijd van uw verzekering in het bezit komt van een keurmerk kan het zijn dat u bij uw huidige verzekeraar gebruik mag maken van deze korting.

 

  1. Let goed op het bedrag waarvoor u zich verzekerd

Wanneer u een woonhuisverzekering afsluit kiest u de waarde van uw inboedel. Meestal zal de waarde van uw inboedel in de jaren hier opvolgend stijgen, waardoor het verstandig is het verzekerde bedrag te verhogen.

 

Is de waarde van uw inboedel gedaald, bijvoorbeeld doordat u gescheiden bent? Ook dan is het belangrijk om te controleren of uw woonhuisverzekering nog bij uw situatie past.

Hiermee voorkomt u het risico te hoog verzekerd te zijn.

 

  1. Pas op dat u niet dubbel verzekerd bent

Wanneer u een appartement bezit is de kans groot dat uw woonhuisverzekering via de vereniging van eigenaren geregeld is. In dat geval is het niet altijd noodzakelijk naast deze verzekering een eigen woonhuisverzekering af te sluiten. Heeft u appartement een hogere waarde in verhouding tot de andere appartementen, bijvoorbeeld doordat u dure badkamer of keuken heeft laten plaatsen? Dan kan het juist verstandig zijn hiervoor wel een eigen woonhuisverzekering af te sluiten.

Comments are closed.