In 4 stappen besparen op de woonhuisverzekering
January 9, 2020
Show all

Ben jij net 18 geworden? Gefeliciteerd, nu kan het echte leven beginnen. Een volwassen leven begint met een aantal verplichtingen. Een van de verplichtingen is het afsluiten van een verzekeringen. In Nederland zijn twee soorten verzekeringen verplicht, namelijk een zorgverzekering en een aansprakelijkheidsverzekering (WA).

  • Een zorgverzekering is een verzekering die alle kosten met betrekking tot ziekte vergoeden. Hieronder vallen een bezoek aan de huisarts, verblijf in het ziekenhuis, geneeskundige zorg, stoppen met roken programma en dieetadvisering.
  • Een WA verzekering is een verzekering die alle kosten dekt met betrekking tot schade bij een ander door jezelf, je gezinsleden of huisdieren.

Naast deze twee verzekeringen heb je ook nog andere verzekeringen, zoals een inboedelverzekering, reisverzekering en scooter- en bromfiets verzekering. Onder studenten zijn de verzekeringen van FBTO en Besured het meest populair.

Als je deze verzekeringen wilt aanvragen moet je ervoor zorgen dat je een persoonlijke DigiD aanvraagt. Hiervoor heb je je burgerservicenummer nodig. Dit nummer staat in je paspoort of op je identiteitskaart.

Het leven van een volwassene is erg duur. Je moet je verzekeringen betalen, misschien wel je huur als je op kamers gaat wonen en dan ook nog een studentenleven hebben. Allemaal (extra) kosten die er opeens bijkomen als je 18 jaar wordt. Maar hoe ga je dat ooit betalen? Misschien kunnen je ouders meebetalen met een groot gedeelte, maar op deze leeftijd is een bijbaan voor de meeste jongeren vanzelfsprekend. De meeste 18 jarige zoeken in baan in de horeca, maar schoonmaakwerk betaald ook steeds beter. Ook blijft de functie kassamedewerker in een supermarkt aantrekken bij studenten. Je moet wel zorgen dat een baan niet alle andere prioriteiten wegneemt, zoals een studie. Een perfecte oplossing hiervoor is een flexibele baan, waarbij je je uren zelf in kan delen. Bij uitzendbureaus bieden ze vaak flexibele uren aan. Hierbij kan je vacatures vinden van een beroepsgroep die bij je past!

Kortom, als 18 jarige staat je nog een hoop te wachten, maar vergeet vooral niet om te genieten!

Comments are closed.